Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
So2, Jaja, Soja, Seler, Gluten, Laktoza, Gorczyca
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli), kwas: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, enzym: papaina, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
Wymagana wysokość na półce: 145, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 6
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl