W moich europejskich podróżach natykałem się często na rozgrzewający, słodko-korzenny, piernikowy zapach. W Holandii ontbijtkoek, na które mówią peperkoek - pieprzowe ciasto, jadłem na śniadanie. Pikantne francuskie pain d'épices zdarzyło mi się smakować na słodko - z likierem i wytrawnie - w formie grzanek do mięs. To zbyt cenny wypiek, by cokolwiek się zmarnowało - piernikowe resztki są składnikiem francuskiego, piernikowego kremu i szarego sosu do karpia.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Jaja, Soja, Seler, Gluten, Laktoza, Gorczyca
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać
cynamon - 44%, imbir - 11%, goździki, cukier, gałka muszkatołowa, kolendra, kardamon - 4%, pieprz czarny, ziele angielskie
Wymagana wysokość na półce: 145, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 5
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl