Są potrawy, które by w pełni zachwycić podniebienia, potrzebują wsparcia cytryny i pieprzu. Cytrynowa nuta nadaje daniu błyskotliwej świeżości i tonuje ostry, palący i korzenny smak pieprzu. Pieprz cytrynowy to mój typ w sezonie grillowym: stek czy filet z łososia posypany ostro-kwaśną mieszanką zmienia się na ruszcie w królewską ucztę.
Czy wiesz, że...
pieprz cytrynowy to idealna kompozycja przypraw, która ma w swoim składzie również sól, dlatego do potrawy nie trzeba już dodawać soli lub można użyć jej mniej.
Jaja, Soja, Seler, Gluten, Laktoza, Gorczyca
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać
sól - 31%, pieprz czarny - 23%, czosnek, cebula, kwas: kwas cytrynowy, cukier, skórka cytrynowa - 3%, kurkuma
Wymagana wysokość na półce: 145, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 5
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl