Trochę historii...
Rok 1725... "Weź miodu przaśnego, ile chcesz, włóż do naczynia, smaż powoli szumując, aż będzie gęsty, przydaj imbieru białego, goździków, cynamonu, gałek, kardamonu, hanyżu, skórek cytryn drobno krajanych, cukru... Zmieszaj, wsyp mąki i niech tak stoi nakryte, aż dobrze wystygnie, po tym gnieć jak najmocniej, nakładź cykaty krajanej, znowu przegnieć i formuj pierniki według upodobania..."
Czasy się zmieniły... Pierniki wciąż jednak potrzebują atencji. Czułe na proporcje egzotycznych przypraw, delikatnie wypiekane... Wyłącznie z pasją i zawsze od serca, roztoczyć potrafią cudownie ciepły aromat... kuszą, by sięgnąć po nie zawsze, kiedy chcemy się poczuć iście po królewsku. Pokryte marmoladą stają się tym bardziej smakowite... Czy to grzech, oddać się im całkowicie?
Sięgnij śmiało po Pierniki i Precle Królewskie!
Pierwszy cech piernikarzy powstał na terenie Polski w XVIII wieku w Krakowie.
Mleko: Zawiera, Pszenica: Zawiera
czekolada [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, produkt serwatkowy (z mleka), emulgator: lecytyny, aromat], mąka pszenna, cukier, przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, ekstrakt z jabłek, substancje spulchniające: węglany amonu i węglany potasu, przyprawa korzenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyny, aromat
Wymagana wysokość na półce: 156, Wymagana szerokość na półce: 134, Wymagana głębokość na półce: 70
BAHLSEN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZON
Bahlsen Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
ul. Piłsudskiego 1
32-050 Skawina
Polska
Bahlsen Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.