Pieprz czarny pochodzi z tropikalnych i subtropikalnych regionów świata. Występuje zwłaszcza w Ameryce Południowej oraz Indiach. Przyprawą są niedojrzałe owoce pieprzu, które suszy się starannie do momentu uzyskania charakterystycznej czarnej barwy.
Pieprz czarny Galeo ma intensywny zapach i palący, lekko korzenny smak. Jest najpopularniejszą przyprawą do potraw. Znakomicie wzbogaca smak mięs, wędlin, pasztetów, ryb, sałatek, dań z warzyw, jaj i serów, a także wszelkiego rodzaju sosów. Pieprz mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.
Seler, Gluten, Jaja, Mleko (laktoza), Gorczyca, Soja
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać
Wymagana wysokość na półce: 145, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 6
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska