Zapewne masz tradycyjny sprawdzony przepis na makowiec przekazywany w twojej rodzinie od pokoleń. Teraz z masą makową Bakalland będzie on jeszcze łatwiejszy w przygotowaniu.
Za Ciebie zmieliliśmy dwukrotnie najwyższej jakości mak, który nadaje naszej masie makowej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową tworzą doskonałą kompozycję smakową. Masa makowa jest również źródłem wapnia, żelaza, błonnika. To wszystko zapowiedź udanych wypieków.
Z masą makową Bakalland możesz również przyrządzić inne potrawy - makaron z makiem i bakaliami, ciasteczka makowe, czy też paluchy wypiekane z masą makową z ciasta francuskiego.
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na:
Delektujmy.pl
Nr 1 w Polsce*
Duże Sklepy Spożywcze bez Dyskontów
żelaza i błonnika
Średnie Sklepy Spożywcze
sprzedaż wartościowa w okresie II 2015 - I 2016
Supermarkety bez Dyskontów
*Bakalland za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego
Małe Sklepy Spożywcze
Sklepy Winno-Cukiernicze
źródło wapnia
Stacje Benzynowe)
Cała Polska (Hipermarkety
w segmencie mas makowych
Dyskonty
Jaja, Soja, Seler, Laktoza
Seler: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Zawiera
woda, mak 22%, cukier, bakalie 6,5 % [rodzynki 55% (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy); skórka pomarańczowa kandyzowana 45% (skórka pomarańczowa 59%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)], syrop cukru inwertowanego, mąka pszenna, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wymagana wysokość na półce: 120, Wymagana szerokość na półce: 102, Wymagana głębokość na półce: 102
BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
serwis_konsumenta@bakalland.pl