Maca pszenno-żytnia
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
2 wygodne paczki
tradycyjnie wypiekana
Żyto: Zawiera, Pszenica: Zawiera
mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%), sól morska
Wymagana wysokość na półce: 221, Wymagana szerokość na półce: 142, Wymagana głębokość na półce: 50
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa