Maca pszenno-żytnia Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków. Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Waga jednostkowa netto
0.18 KILOGRAM
Właściwości
2 wygodne paczki
tradycyjnie wypiekana
Marka
Sante
Rekomendacje dla alergików
Żyto: Zawiera, Pszenica: Zawiera
Rodzaj opakowania
Typ: Karton
Skład
mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%), sól morska
Wymiary opakowania
Wymagana wysokość na półce: 221, Wymagana szerokość na półce: 142, Wymagana głębokość na półce: 50
Informacje o producencie
Producent
SANTE A.KOWALSKI SP.J.
Adres zwrotu
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Nazwa firmy
Sante A. Kowalski sp. j.
 

Łatwa płatność

Płać kartą, BLIKiem lub za pośrednictwem serwisu przelewy24.pl

Szybka dostawa

Kilka kliknięć i zakupy dostarczone pod same drzwi!

Oszczędność

sklepygama24.pl to atrakcyjne ceny i oszczędność czasu