W czasie moich podróży zetknąłem się z dwoma cząbrami. Cząber ogrodowy, nazywany tez letnim, ma subtelny smak i aromat. Jego „kuzyn" - cząber górski, zwany zimowym, jest podstawą bałkańskiej przyprawy - czubricy. Delikatniejszy cząber ogrodowy nadaje wyśmienity smak potrawom z jajek. Najbardziej lubię go za delikatnie pieprzny smak i to, jak dodaje charakterystycznego, wyrafinowanego aromatu i lekkości tłustym, pieczonym i smażonym mięsom, fasoli, jarzynom, sosom i zapiekankom.
Czy wiesz, że...
cząber dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy, bo przy dłuższym gotowaniu może wydzielać gorzki smak?
Jaja, Soja, Seler, Gluten, Laktoza, Gorczyca
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać
Wymagana wysokość na półce: 145, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 5
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl