Nasze papryczki chili wybieramy ręcznie, zachowując doskonałe proporcje nasion i strączków, aby miały bogaty i intensywny smak. To najbardziej piekąca ze wszystkich potraw, jakie miałem okazję skosztować. Papryką chili zaostrza się takie sztandarowe potrawy jak chili con carne czy kultowy sos Tabasco. Na papryczki chili natknąłem się na każdym kroku w Azji: próbując tajskich zup i curry, koreańskiej sałatki kim chi czy indonezyjskiego sambalu. Z Etiopii przywiozłem popularną „Berbere" - ostrą mieszankę z tłuczonymi owocami papryki gałęziastej.
Czy wiesz, że...
Ameryka Łacińska słynie z używania najostrzejszych przypraw? Nawet olej lniany aromatyzuje i zaostrza się papryką chili.
Jaja, Soja, Seler, Gluten, Laktoza, Gorczyca
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać
Wymagana wysokość na półce: 144, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 6
McCormick Polska S.A
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl