To bez wątpienia dobro narodowe Francji! W tej kultowej mieszance jest dwóch lub trzech solistów - smaków, które wiodą prym w potrawie - i kilka ziół budujących jej tło i głębię. Wędrując przez wzgórza Prowansji napawałem się widokami i zapachami wszechobecnych ziół, by później odnajdywać poszczególne smaki w śródziemnomorskich daniach. To właśnie do nich najbardziej pasują mieszanki prowansalskich ziół: do pieczonych ziemniaków, ryb, warzyw, sałatek, serów, pizzy.
Czy wiesz, że...
zioła prowansalskie dostępne w różnych miejscach mogą się różnić smakiem, ponieważ procentowy skład poszczególnych przypraw jest właściwie dowolny?
Jaja, Soja, Seler, Gluten, Laktoza, Gorczyca
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać
bazylia - 18%, majeranek - 17%, rozmaryn - 16%, cząber, szałwia, oregano, tymianek, mięta
Wymagana wysokość na półce: 145, Wymagana szerokość na półce: 110, Wymagana głębokość na półce: 6
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl